Hvordan hjælper jeg dig der har Ondt i knæet?

fysioterapi til dig med ondt i knæet

Ondt i knæet kan forårsages af mange ting, men i forhold til funktionen over knæ kigger jeg på alignment. Jeg undersøger Hvordan er samspillet mellem dine led og muskler i den kæde knæet arbejder i fungerer. 
Holder du en god relation mellem bækken/hofte, knæ og fod, samt musklesynergierne, så er du godt på vej ift at mindske knæsmerter. 

Udover alignment kan bevægeligheden i bækkenet, hoften, knæet og foden være afgørende for knæsmerterne.

Hvad kan jeg gøre for dig med Ondt i knæet

Gradvis træning for ondt i knæet Sådan deles træning og aktivitet op for mennesker med ondt i knæet

Kan jeg hjælpe mennekser med ondt i knæet?

I langt de fleste tilfælde er svaret ja, men der er altid nogle cases der er sære eller som bare ikke reagerer på fysioterapi. 

Hvad kan jeg hjælpe med

  • Menisk skader, Ca 70-80% reagerer positivt på fysioterapi når der er tale om menisk skader. 
  • Slidgigt i knæ, omkring 85% reagerer positivt på fysioterapi når der er tale om slidgigt (artrose) i knæet. Ved slidgigt i knæet er det ofte GLA:D-træning knæ der hjælper. 
  • Ledbåndsskader som, korsbånd og sideledbånd på indersiden og ydersiden er der også rigtig god effekt. 
  • Overbelastningsskader, eksempelvis løberknæ, springerknæ, Osgood schlatter knæ
  • Bakers cyste, bag knæet, så er der også gode behandlingsmuligheder for.

Det handler i høj grad om en god diagnostik og så gælder det om at ramme det rigtige niveau i din træning. At ramme "niveauet" handler om hvordan du belaster/bruger dit knæ i løbet af dagen, ugen og måneden.

Det bedste eksempel jeg i bred forstand kan give er at lære at læse og skrive:
At kunne alfabetet først og dernæst sætte bogstaver sammen til ord, for Herefter at skrive små historier, stile, noveller osv. Rækkefølgen i processen var essentiel for dig!

Det er præcis det samme når det kommer til knæsmerter. Bruger du dit knæ for meget/lidt eller forkert, træner du for hårdt/let eller forkert, så vil du ikke opleve fremgang. 

En konsultation hos mig hjælper dig til at finde de områder der skal adresses og hvilket niveau og rækkefølge du skal arbejde med det på.

Hvordan foregår det

Strib Fysioterapi Klinikken set udefra

1. Vi mødes i min klinik

Min klinik er placeret inde i Strib Svømmehal til højre når du går igennem skydedørene. Du kan vente i den "gode stol" ved akustikpanelerne indtil jeg tager imod dig. Vi gennemgår formalia med oprettelse i systemet og så starter vi konsultationen med en snak om hvem du er og om din knæskade.

2. VI undersøger

Først ser jeg på hvordan du bevæger dig, jeg forsøger at afkode og analysere din krops tegn. Herefter kommer du på briksen og jeg kigger på hvordan din krop er formet omkring det knæ der er skadet. Jeg mærker hvordan det hele føles i området og så tester jeg bevægelighed, dine musklers styrke og udholdenhed omkring det skadede knæ.

Øvelser til ondt i knæet Fysioterapeut guider i øvelser

3. Du får det bedste bud på det rigtige forløb

På baggrund af den historie du fortæller mig, de symptoemr du har, hvordan du bevæger dig og hvordan din krop ser ud og mærkes kan vi stille en arbejdsdiagnose. Alt afhængigt af hvem du er og hvad du har brug for kan vi sammen lægge den slagplan der skal sørge for at få dig op på dit rette niveau.