Slidgigt i knæ (knæartrose)

Slidgigt i knæ Slidgigt i knæet også kaldet knæartrose

Hvad er knæartrose (slidgigt i knæ)

Slidgigt i knæet er en tilstand hvor nogle af strukturerne i knæet degenerer hurtigere end normalt. Det er som regel ledbrusken, men også meniskene, ledbåndene og knoglevævet ændrer sig. Slidgigten i knæet kan være generaliseret, men er du eksempelvis hjulbenet vil du være mere disponeret for at udvikle slidgigt i knæet på ydersiden og er du kalvknæet vil det være mere sandsynligt at du udviklre slidgigt på indersiden. Du kan læse meget mere om slidgigt i min blog om knæartrose.

Hvad er symptomerne på slidgigt i knæ?

Symptomerne på slidgigt i knæet kan være mange, men oftest er der smerter i knæet, en oplevelse af at det er ustabilt eller usikkert og så er der ofte det man kalder for en "artrose triade". Triaden består af 3 elementer eller symptomer om man vil. Ofte er der 1. morgensmerter og stivhed, man skal lige igang. 2. Der er igangsætningsbesvær eller smerter ved at rejse sig når man har siddet lidt for længe, samt 3. uro og værken i knæet når man sætter sig for at slappe af eller ligger sig til at sove. Ofte har du besvær med at bøje knæet eller strække knæet når der er slidgigt i knæet.

Hvordan behandles slidgigt i knæ?

I langt de fleste tilfælde af slidgigt i knæet vil du med stor succes kunne deltage i glad træning. Eller GLA:D træning, som det rigtigt skal se ud. Glad forløbet er et træningsforløb som blandt andet indeholder elastikøvelser og andre simple funktionelle øvelser for at ændre på slidgigts smerterne. Udover øvelser til slidgigt i knæet kan det være meget gavnligt at cykle. Du kan læse mere om GLAD træningen HER. Cykling kan lindre på knæsmerterne hvorimod løb og slidgigt ikke er så gode venner da Løb indeholder mange stød op igennem knæet, og ofte provokerer. I de tilfælde hvor øvelser til slidgigt ikke virker kan man blive tilbudt en operation.

Hvad kan du selv gøre når du har slidgigt i knæet?

Det allerbedste du kan gøre når du har symptomer fra slidgigt i dit knæ er at være aktiv og osse selvom der er symptomer ved det. Hvis du er aktiv med tolerable smerter vedligeholder du faktisk dit knæ bedre end som hvis du aflaster fuldkomment og ikke har smerter. Cykling er som regel ikke smertegivende og kan være meget lindrende for knæet. Crosstraineren i fitness centeret kan også være god. Det der er godt ved de 2 aktiviteter er at der ikke er nogen stødpåvirkning i knæet og derfor meget skånsomt. Selve stødpåvrikningen er ikke farlig for knæet selvom den gør ondt, men aktiviteter der ikke gør ondt er noget mere behagelige end de smertegivende. Derudover er træning til knæet rigtig godt og der vil jeg igen henvise til GLAD træningen eller mine forløbspakker.

Forløb til dig med slidgigt i knæet

Træning til slidgigt i knæ og hofte Fysioterapeutisk forløb til dig med gigt i knæ eller hofte

GLAD forløb 2 måneder
- Standard GLAD-træningsprogram
- Holdtræning i 6-8 uger
- Patientinformation/uddannelse

Pris 3500,-6 måneders forløb
- Inidividualiseret træningsprogram
- Mulighed for holdtræning i 6 mdr
- 6 opfølgende konsultationer
- Adgang til Artroseskole
- Fysioline --> altid mulighed for akutkonsultation i hverdage

Normalværdi på 10.360,- 
Forløbspris 8.000,-

3 måneders forløb
- Inidividualiseret træningsprogram
- Mulighed for holdtræning i 3 mdr
- Adgang til Artroseskole
- 3 opfølgende konsultationer

Normalværdi 5.700,-
Forløbspris 5.000,-
Forløb mod symptomer fra slidgigt i knæ eller hoft Individuelt forløb til dig med smerter fra hofte eller knæ
9 måneders forløb
- Inidividualiseret træningsprogram
- Mulighed for holdtræning i 9 mdr
- 9 opfølgende konsultationer
- Adgang til Artroseskole
- Fysioline --> altid mulighed for akutkonsultation i hverdage

Normlaværdi15.000,-
Forløbspris 11.000,-
Slidgigt i knæ Fysioterapeut arbejder med bevægeligheden af knæ

Behandling af slidgigt i knæet

Slidgigts-forløb hos Strib Fysioterapi

Hvis du har slidgigt i knæet eller knæene og ønsker en professionel, kompetent og helhedsorienteret tilgang, så skal du vælge at gå i forløb hos mig. Jeg har set og arbejdet med rigtig mange mennesker der har slidgigt i knæ og jeg har muligheden for at lave et forløb der passer til dig og din livssituation. Jeg har arbejdet med unge, midaldrende og ældre ift symptomer fra slidgigt i knæet. Udover et kæmpe erfaringsgrundlag, så arbejder jeg udfra den nyeste videnskab indenfor fysioterapi ift slidgigt i knæet. Strib fysioterapi er den klinik i Middelfart kommune der har flest og bedst anmeldelser og jeg beskæftiger mig stort set kun med knæproblematikker.