GLAD træning

Glad træning Glad træning for slidgigt i knæ og hofte

Glad træning på hold

Glad træning på klinikken er af højeste faglige standart. Klinikken er certificeret i GLA:D træning. På klinikken tilbyder vi glad træning onsdage og fredage. Du sikres holdtræning med høj kvalitet og fokus på detaljerne så vi får de sidste procenter med i alle øvelser. Hvis du gerne vil deltage på glad holdet kræver det en forundersøgelse. Der er ca 8 deltagere pr. hold. Glad træning på hold er for dig der har symptomer fra slidgigt i knæ eller hofte. Forløbet består af træning og det vi kalder for "patient uddannelse". Patient uddannelsen består af informationer om hvad slidgigt er, hvorfor det opstår og hvordan man håndterer det.

Du kan læse mere om holdene længere nede.

 
GLAD træning (Slidgigt knæ og hofte)
 

GLAD træning

Glad træning knæ

GLA:D træning i middelfart

Glad træning er et trænings og-behandlingstilbud til dig der har smerter i knæ eller smerter i hoften, som følge af slidgigt (artrose). GLA:D forløbet udspringer af forskning og der forskes fortsat på området. På glaid.dk kan du læse årsrapporter og meget mere fra forskerne bag konceptet.

Hvad består GLA:D forløbet af?
Hele forløbet strækker sig over 3 måneder. Du starter med en forundersøgelse hos en fysioterapeut hvor i, i fællesskab afgør om du skal træne på hold eller om du skal træne selvstændigt derhjemme. Du gennemgår Øvelser, start-test og spørgeskema så dit forløb også kan bidrage til den videre forskning. Udover selve Glad træningen, som styrker knæ og hofte vil der være undervisning. Undervisningen handler om hvad Slidgigt er for noget og hvordan man håndterer det ( læs også min blog herom). Efter du har trænet i 3 måneder og du har gennemgået GLAD-undervisning, test og spørgeskemaer møder du ind til en 3 måneders kontrol. Her testes du igen så man kan sammenligne testresultaterne fra forundersøgelsen.

Hvad koster GLA:D?
Et GLAD forløb fra start til slut koster omkring 3500 kr. Men det afhænger af om du kombinerer Glad træning med behandlinger og om du vælger GLAD-hjemmetræning eller GLAD-holdtræning. Der er tilskud til glad træning fra sygeforsikringen "danmark" første konsultation dækker de 133,- normale konsultationer dækker de 88,- og alle holdtræninger dækkes med 59,-. Udover tilskud fra "danmark" kan du muligvis få tilskud til træningen via din sundhedsforsikring.

Hvornår foregår GLA:D?
Træningen på mine hold ligger onsdag middag og fredag morgen.  Der er løbende optag på GLA:D holdene, det betyder at du kan starte så snart forundersøgelsen er overstået og så snart vi har gennemgået øvelserne.

Kræves der henvisning til GLA:D?
Nej, du behøver ikke en henvisning for at deltage i GLA:D forløbet. Har du de "rette" symptomer kan du starte på GLA:D forløbet uden henvisning og der behøves heller ikke et røntgenbillede til diagnostik.